Δωρεάν Άμεσα Διαθέσιμα δεδομένα υποβάθρου στο ArcGIS Online

Δωρεάν Άμεσα Διαθέσιμα δεδομένα υποβάθρου στο ArcGIS Online
To Living Atlas of the World παρέχεται μέσω του ArcGIS Online και είναι μια συλλογή από το καλύτερο διαθέσιμο περιεχόμενο για όλους τoυς τομείς ενδιαφέροντος σε όλο τον κόσμο.

Το περιεχόμενο αυτό που μπορούν να αξιοποιήσουν οι χρήστες της πλατφόρμας ArcGIS περιλαμβάνει:

  • Δορυφορικά δεδομένα της DigitalGlobe
  • Δορυφορικά δεδομένα Sentinel
  • Αρχείo Landsat εικόνων από το 1969
  • Online χάρτες
  • Data layers πολλών θεματικών ενοτήτων

Ειδικότερα οι δορυφορικές εικόνες Sentinel, που πλέον διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ μέσω του ΑrcGIS Online, σε συνδυασμό με τις εικόνες Landsat, που είναι ήδη διαθέσιμες, παρέχουν επιπρόσθετα δεδομένα για την υλοποίηση έργων ανάλυσης και τεκμηρίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε τώρα εύκολα να προσθέσετε σύνολα δεδομένων Sentinel σε ArcMap  έκδοσης 10.5.1, ή μεγαλύτερη και σε ArcGIS Pro έκδοσης 2.0, ή μεγαλύτερη και να αποκτήσετε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα συνδυασμών καναλιών και έτοιμων δεικτών, από δεδομένα χωρικής ανάλυσης 10, 20 και 60 μέτρων. Η εικόνα που προκύπτει μπορεί να προβληθεί και να αναλυθεί χρησιμοποιώντας τα προηγμένα εργαλεία επεξεργασίας και ανάλυσης εικόνας που είναι διαθέσιμα στο ArcGIS.

Η Esri κυκλοφόρησε επίσης ροές εργασιών που επιτρέπουν σε μια μεγάλη συλλογή Sentinel δεδομένων να διαμοιράζονται γρήγορα ως δυναμικές υπηρεσίες εικόνας. Αυτές οι υπηρεσίες εικόνας επιτρέπουν σε όλες τις πολύτιμες πληροφορίες των Sentinel να είναι προσβάσιμες από ένα ευρύ φάσμα desktop, web και mobile εφαρμογών.

Το ArcGIS μπορεί εύκολα να διαχειρίζεται, να αναλύει και να διαμοιράζει τις εικόνες αυτές και τις εφαρμογές που τις αξιοποιούν μέσα σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως παρακολούθηση χρήσεων γης, ναυτιλία, περιβάλλον και ασφάλεια.

Ανακαλύψτε σήμερα την συλλογή του Living Atlas και τις δυνατότητες αξιοποίησης της με την πλατφόρμα ArcGIS κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε επίσης, βήμα προς βήμα οδηγίες αξιοποίησης των Sentinel δεδομένων, μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον story map:

Copernicus Programme and ArcGIS

Panagiotis PoulopoulosΔωρεάν Άμεσα Διαθέσιμα δεδομένα υποβάθρου στο ArcGIS Online