Δείτε live την καταγραφή των κρουσμάτων του κορωνoϊoύ σε όλο τον κόσμο

Με αφορμή το ξέσπασμα του κορωνoϊoύ της Κίνας, μία ομάδα στο Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering δημιούργησε ένα χάρτη που δείχνει την εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο, σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία ArcGIS και πιο συγκεκριμένα την εφαρμογή ArcGIS Operations Dashboard.

Τα στατιστικά στοιχεία πίσω από την οπτικοποίηση δεδομένων συλλέγονται από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και την Dingxiangyuan, μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες υγείας που παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με τις περιπτώσεις των κρουσμάτων.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε live την καταγραφή των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο και την εξέλιξη που είχε η υγεία των ασθενών.

Επίσης, κάντε κλικ εδώ για να δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον storymap από την Esri για την εξάπλωση του κορωνoϊoύ.

Τέλος, στο παρακάτω λινκ δείτε ένα απόσπασμα από την εκπομπή The Exchange του CNBC, όπου η Chief Medical Officer της Esri, Este Geraghty, εξηγεί πώς παρακολουθείται η εξάπλωση του κορωνoϊoύ:

https://www.cnbc.com/video/2020/02/13/how-this-company-is-tracking-the-coronavirus-outbreak.html

Εγγραφείτε στη Marathon Data Systems για να λαμβάνετε συναφείς ενημερώσεις.

 

 

Eleftheria SahaΔείτε live την καταγραφή των κρουσμάτων του κορωνoϊoύ σε όλο τον κόσμο