Το πρόγραμμα GIS for Schools

Με χαρά σας ενημερώνουμε  για την υλοποίηση του προγράμματος GIS for Schools. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε για την παροχή δωρεάν πρόσβασης στο ArcGIS Online και χρήσης εκπαιδευτικού υλικού, για όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΕΠΑΛ, παιδαγωγικά ινστιτούτα και σχολές περαιτέρω εκπαίδευσης (όπως ΙΕΚ) σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το ArcGIS Online είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα χαρτογράφησης που βασίζεται σε Cloud τεχνολογία και κάνει τη διδασκαλία των μαθημάτων με το GIS πολύ εύκολη. Η εφαρμογή αυτή δεν χρειάζεται εγκατάσταση, απλά χρειάζεται ένα πρόγραμμα περιήγησης (browser) για να ξεκινήσει κάποιος να τη δουλεύει.

Μέσα από την εφαρμογή/πλατφόρμα του ArcGIS Online οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να χειρίζονται GIS λογισμικά, να ενισχύσουν τη χωρική σκέψη και να δημιουργήσουν δεξιότητες επίλυσης χωρικών προβλημάτων.

Μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://gis4greekschools.maps.arcgis.com/ και να βρείτε εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με το ArcGIS Online, όπως επίσης και στην επίσημη σελίδα της Esri  Esri GIS School Program Europe

Panagiotis PoulopoulosΤο πρόγραμμα GIS for Schools